Portal pembelajaran pembelian rumah pertama oleh AKPK. Sila kunjungi mana-mana cawangan AKPK atau layari portal AKPK di sini.

 Portal e-hartanah Perak baru sahaja dilancarkan oleh YB Yong Choo Kiong Exco Perumahan, Kerajaan Tempatan, Pengangkutan Awam, Hal Ehwal Bukan Islam dan Kampung Baharu. Bagi pemaju-pemaju Negeri Perak bolehlah melayari portal eHartaPerak untuk pendaftaran dengan LPHP.

 Menteri Besar Perak, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu menyeru agar golongan B40 di negeri Perak segera mendaftar nama di LPHP bagi tujuan permohonan rumah PerakKu.

 Empat syarikat pemaju perumahan dipilih bagi menjalin kerjasama dengan Perbadanan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (SSI) dan Lembaga Perumahan dan Hartanah Perak (LPHP) untuk pembinaan sebanyak 1,684 unit perumahan di empat lokasi terpilih. Empat syarikat tersebut adalah Syarikat King Ong Sdn Bhd, Tract Evo Sdn Bhd, Mimbar Nusantara Homes Sdn Bhd yang bekerjasama dengan pihak LPHP manakala syarikat Bimbingan Simfoni Sdn Bhd bersama pihak SSI. Menteri Besar Perak, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu be

 Perasmian LPHP pada tahun 2016

 Majlis Pelancaran Batu 10 & 14 di Lekir Daerah Manjung, Perak.

 Sebuah montaj video oleh LPHP untuk umum